Curry’s. Ze zijn er in verschillende soorten en smaken. Waarom wij voor deze groene curry hebben gekozen? Omdat er heel veel kruiden in zitten, waardoor dit gerecht superlekker wordt. Zo zijn er bijvoorbeeld groene pepers, maar ook gember, koriander, komijn, kurkuma en limoenblad in de currypasta verwerkt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Choisam
75 milliliters
Kokosmelk
100 g
Chinese kool
50 g
Groene currypasta
(Contains Milk)
1 unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
75 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
1 unit
Kabeljauwfilet
(Contains Fish)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd de rest klein. Roer de kokosmelk goed door.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de Chinese kool 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 30 seconden.
Schenk de kokosmelk en 25 ml water per persoon bij de groenten. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 8 minuten de choisam toe en breng op smaak met sojasaus en peper.
Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 4 minuten. Giet af en laat uitstomen. Voeg toe aan de wok of hapjespan met curry.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet 2 – 3 minuten aan beide kanten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels en kabeljauwfilet over de borden.