Groene curry met kabeljauw, choisam en noedels
Groene curry met kabeljauw, choisam en noedels

Groene curry met kabeljauw, choisam en noedels

De Chinese kool zorgt voor een Oosterse twist

Curry’s. Ze zijn er in verschillende soorten en smaken. Waarom wij voor deze groene curry hebben gekozen? Omdat er heel veel kruiden in zitten, waardoor dit gerecht superlekker wordt. Zo zijn er bijvoorbeeld groene pepers, maar ook gember, koriander, komijn, kurkuma en limoenblad in de currypasta verwerkt.

Allergens:
Milk
Gluten
Soy
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Choisam

75 milliliters

Kokosmelk

100 g

Chinese kool

50 g

Groene currypasta

(Contains Milk)

1 unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

75 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

1 unit

Kabeljauwfilet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories628 kcal
Energy (kJ)2628 kJ
Fat23 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate70 g
Sugar0 g
Dietary Fiber6 g
Protein32 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Verwijder de steelaanzet van de choisam.
2

Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd de rest klein. Roer de kokosmelk goed door.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de Chinese kool 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 30 seconden.

Voeg na 8 minuten de choisam toe.
4

Schenk de kokosmelk en 25 ml water per persoon bij de groenten. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 8 minuten de choisam toe en breng op smaak met sojasaus en peper.

5

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 4 minuten. Giet af en laat uitstomen. Voeg toe aan de wok of hapjespan met curry.

Bak de kabeljauwfilet.
6

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet 2 – 3 minuten aan beide kanten. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel de noedels en kabeljauwfilet over de borden.