Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

Met aubergine, spinazie en oude kaas

Hartverwarmend en goed vullend – lasagne is voor velen favoriet. Het geheim van een lekkere lasagne? Dat zit hem in het zelf maken van de saus. Vandaag maak je het gerecht met een roomsaus, waarvoor je als basis een roux maakt van boter en bloem. De plakken aubergine vormen een stevige vulling en zorgen samen met de spinazie voor een heleboel vitaminen en mineralen.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ tl

Gedroogde rozemarijn

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

¼ pak(ken)

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Lasagnebladen

(Bevat Gluten, Eieren)

Zelf toevoegen

250 mg

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1.25 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.25 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3874 kJ
Energie (kcal)926 kcal
Vetten58 g
waarvan verzadigd29.6 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers11 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in plakken van maximaal ½ cm dik.

bakken
2

Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met 21/2 tl olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur.

roux
3

Voeg de bloem toe aan de pan en bak al roerend 2 minuten. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen en de saus indikt. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat koken totdat hij de consistentie van room heeft.

saus
4

Voeg de gedroogde rozemarijn toe aan de saus en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ van de geraspte oude kaas en peper en zout naar smaak toe.

saus
5

Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en verdeel er een paar plakken aubergine over. Herhaal tot bijna alle saus is gebruikt. Eindig de lasagne met een laagje saus en bestrooi met de overige oude kaas. Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven.

serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.