Groentespiezen met kokosrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Groentespiezen met kokosrijst

met satésaus en spiegelei

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Pinda's
Sulfiet
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

65 gram

Champignons

2 stuk(s)

Spies

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

60 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Sulfiet, Tarwe)

0.18 zakje(s)

Gele currykruiden

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3051 kJ
Energie (kcal)729 kcal
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd17.7 g
Koolhydraten78.9 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels9.9 g
Eiwitten23 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Rasp
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Kleine steelpan
Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember op een fijne rasp. Pers de limoen. Snijd de courgette in halve maantjes van 1 cm dik. Snijd de paprika in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en halveer de kastanjechampignons.

2

Meng in een grote kom de knoflook, gember en sojasaus met per persoon: 1 1/2 el satésaus, 15 ml water, 1/2 el limoensap en 1/2 tl gele currykruiden. Breng op smaak met peper en zout. Meng de groenten door de marinade. Rijg de gemarineerde groenten op de spiezen (het kan zijn dat je nog wat groenten over houdt). Verdeel de spiezen over een bakplaar met bakpapier en bak ze 15 - 18 minuten in de oven.

3

Meng in een pan met deksel de kokosmelk met per persoon: 175 ml water en 1/4 bouillonblokje. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de rijst toe en kook zachtjes, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen. 

4

Voeg de overige marinade (met groenten) en satésaus toe in een kleine steelpan en verhit op laag vuur. Voeg eventueel per persoon 1/2 el water toe als de saus te dik is.

5

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de kokosrijst over diepe borden. Leg de groentespiezen en het spiegelei erop en lepel de satésaus erover. Snijd eventueel de overige limoen in partjes en serveer deze ernaast.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.