Groentespiezen met kokosrijst

Groentespiezen met kokosrijst

met satésaus en spiegelei

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Peanuts
Sulphites
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

90 milliliters

Coconut milk

½ piece

Courgette

½ piece

Bell pepper

65 g

Mushrooms

2 piece

Skewers

½ piece

Garlic

1 teaspoon

Fresh ginger

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

60 g

Peanut sauce

(Contains Peanuts, Soy, Sulphites, Wheat)

0.18 sachet(s)

Yellow curry spices

¼ piece

Lime

1 piece

Egg

(Contains Egg)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3051 kJ
Calories729 kcal
Fat34.7 g
Saturated Fat17.7 g
Carbohydrate78.9 g
Sugar13.7 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein23 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Small sauce pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember op een fijne rasp. Pers de limoen. Snijd de courgette in halve maantjes van 1 cm dik. Snijd de paprika in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en halveer de kastanjechampignons.

2

Meng in een grote kom de knoflook, gember en sojasaus met per persoon: 1 1/2 el satésaus, 15 ml water, 1/2 el limoensap en 1/2 tl gele currykruiden. Breng op smaak met peper en zout. Meng de groenten door de marinade. Rijg de gemarineerde groenten op de spiezen (het kan zijn dat je nog wat groenten over houdt). Verdeel de spiezen over een bakplaar met bakpapier en bak ze 15 - 18 minuten in de oven.

3

Meng in een pan met deksel de kokosmelk met per persoon: 175 ml water en 1/4 bouillonblokje. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de rijst toe en kook zachtjes, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen. 

4

Voeg de overige marinade (met groenten) en satésaus toe in een kleine steelpan en verhit op laag vuur. Voeg eventueel per persoon 1/2 el water toe als de saus te dik is.

5

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de kokosrijst over diepe borden. Leg de groentespiezen en het spiegelei erop en lepel de satésaus erover. Snijd eventueel de overige limoen in partjes en serveer deze ernaast.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.