NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten. In juli staat de barbecue centraal. Geniet optimaal van de lange zomeravonden met elke week een speciaal barbecue-recept. Regen op komst? Dan kun je dit recept ook gewoon in de keuken bereiden. We trappen dit thema af met een verrassende vega-burger. De hoofdrol is weggelegd voor halloumi. Deze stevige, Cypriotische kaas kun je door zijn structuur goed grillen - hij smelt namelijk niet, maar krijgt een lekker bruin korstje. Perfect voor op de barbecue dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Vastkokende aardappelen
25 gram
Paprikapesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
25 gram
Magere yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
100 gram
Halloumi
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd eventuele grote aardappelen door de helft (zorg er wel voor dat je er straks nog plakken van kunt snijden). Kook de aardappelen 8 – 10 minuten.
Meng in een kleine kom de paprikapesto met 1/2 el olijfolie per persoon. Meng in een andere kleine kom de yoghurt met per persoon 1 tl van het paprika–pestomengsel. Breng het yoghurtsausje op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Snijd de ui in dikke ringen van 1/2 tot 1 cm dik. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van maximaal 1 cm dik. Leg de uienringen en de plakken aubergine op bakplaat met bakpapier. Besmeer de aubergine met de rest van het paprika–pestomengsel en bak samen met de uienringen 16 – 18 minuten in de oven. Bak de laatste 6 – 8 minuten de ciabatta mee.
Snijd de gekookte aardappelen in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelen 12 – 14 minuten, of tot ze gaar en mooi bruin zijn. Zet het vuur iets lager wanneer de plakken te snel donker worden.
Snijd ondertussen de halloumi in 2 grote plakken per persoon. Verhit in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de halloumi 3 – 4 minuten per kant, tot hij goudbruin is.
Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd de ciabatta open en beleg deze met de tomaat, een plakje aubergine, een aantal uienringen en 2 plakken halloumi per persoon. Schenk er een beetje van de yoghurtsaus over en dek af met de bovenkant van de ciabatta. Verdeel de rest van aubergine, uienringen en aardappelen over de borden. Serveer de rest van de yoghurtsaus erbij.