Halloumi-burger
Halloumi-burger

Halloumi-burger

Barbecue-recept: te bereiden op de barbecue, maar ook in de keuken

NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten. In juli staat de barbecue centraal. Geniet optimaal van de lange zomeravonden met elke week een speciaal barbecue-recept. Regen op komst? Dan kun je dit recept ook gewoon in de keuken bereiden. We trappen dit thema af met een verrassende vega-burger. De hoofdrol is weggelegd voor halloumi. Deze stevige, Cypriotische kaas kun je door zijn structuur goed grillen - hij smelt namelijk niet, maar krijgt een lekker bruin korstje. Perfect voor op de barbecue dus!

Allergens:
Milk
Tree nuts
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Vastkokende aardappelen

25 g

Paprikapesto

(Contains Milk, Tree nuts)

25 g

Magere yoghurt

(Contains Milk)

½ unit

Ui

½ unit

Aubergine

1 unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

100 g

Halloumi

(Contains Milk)

1 unit

Tomaat

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3799 kJ
Calories908 kcal
Fat50 g
Saturated Fat18.1 g
Carbohydrate74 g
Sugar15.5 g
Dietary Fiber10 g
Protein36 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl
Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd eventuele grote aardappelen door de helft (zorg er wel voor dat je er straks nog plakken van kunt snijden). Kook de aardappelen 8 – 10 minuten.

Sausje maken
2

Meng in een kleine kom de paprikapesto met 1/2 el olijfolie per persoon. Meng in een andere kleine kom de yoghurt met per persoon 1 tl van het paprika–pestomengsel. Breng het yoghurtsausje op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Aubergine bereiden
3

Snijd de ui in dikke ringen van 1/2 tot 1 cm dik. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van maximaal 1 cm dik. Leg de uienringen en de plakken aubergine op bakplaat met bakpapier. Besmeer de aubergine met de rest van het paprika–pestomengsel en bak samen met de uienringen 16 – 18 minuten in de oven. Bak de laatste 6 – 8 minuten de ciabatta mee.

Aardappelen bakken
4

Snijd de gekookte aardappelen in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelen 12 – 14 minuten, of tot ze gaar en mooi bruin zijn. Zet het vuur iets lager wanneer de plakken te snel donker worden.

Halloumi bakken
5

Snijd ondertussen de halloumi in 2 grote plakken per persoon. Verhit in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de halloumi 3 – 4 minuten per kant, tot hij goudbruin is.

Serveren
6

Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd de ciabatta open en beleg deze met de tomaat, een plakje aubergine, een aantal uienringen en 2 plakken halloumi per persoon. Schenk er een beetje van de yoghurtsaus over en dek af met de bovenkant van de ciabatta. Verdeel de rest van aubergine, uienringen en aardappelen over de borden. Serveer de rest van de yoghurtsaus erbij.