USP: Voor deze lasagne maak je een saus op basis van een roux. De saus moet inkoken om dikker te worden. Hoe lang dat duurt is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld de grootte van je pan, of je volle eetlepels boter en bloem gebruikt of juist niet. Vertrouw op je ogen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
0.17 zakje(s)
Gedroogde rozemarijn
100 gram
Spinazie
50 ml
Kookroom
40 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
gram
Geraspte oude kaas
125 gram
Verse lasagnebladen
40 gram
Slamix van veldsla, rucola en frisée
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
1.25 el
Bloem
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1.25 el
[Plantaardige] roomboter
250 ml
Zoutarme groentebouillon
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1/2 cm dik.
Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met het grootste deel van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de bloem toe aan de hapjespan en bak al roerend 2 minuten. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen en de saus indikt. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat koken totdat hij de consistentie van room heeft (ZIE TIP).
Voeg de gedroogde rozemarijn toe aan de saus en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg als laatste de kookroom, 1/3 van de geraspte oude kaas en peper en zout naar smaak toe.
Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen (ZIE TIP) en verdeel er een paar plakken aubergine over. Herhaal tot bijna alle saus is gebruikt. Eindig de lasagne met een laagje saus en bestrooi met de overige oude kaas. Bak de lasagne 25 – 35 minuten in de oven.
Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken, wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger.
Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Meng ondertussen de gemengde sla met zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de lasagne over de borden en serveer met de sla.