Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

met roti, komkommersalade en verse kruiden

Receptontwikkelaar Iris: "Toen ik voor het eerst grillkaas proefde was ik meteen verkocht! Die eerste keer at ik een Indiase dahl, met deze heerlijke kaas als topping. Voor deze rotiwrap heb ik het gecombineerd met een kruidige saus, bloemkool en frisse komkommer."

Labels:
Veggie
Allergenen :
Mosterd
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Roti

(Bevat Mosterd, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½

Tomatenpuree

5 gram

Verse koriander en munt

½ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Bloemkool

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Honing

50 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4199 kJ
Energie (kcal)1004 kcal
Vetten59.4 g
waarvan verzadigd34.9 g
Koolhydraten72.5 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels11.2 g
Eiwitten40.2 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Bloemkool roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes, de steel in blokjes en de bladeren in dunne repen. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 20 - 25 minuten in de oven, of tot de bloemkool gaar is.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snipper de ui. 
  • Snijd de verse kruiden fijn, maar houd de koriander en munt apart van elkaar. Snijd de limoen in 4 partjes.
Saus maken
2
  • Meng in een kleine kom de komkommer, munt, de helft van de ui en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de overige ui met de Afrikaanse kruiden, het kerriepoeder en de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 2 minuten.
  • Verlaag het vuur, voeg de tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten. 
Kaas bakken
3
  • Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. 
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de grillkaas in 4 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de honing erdoor, haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verwarm de roti 3 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Voeg de kookroom en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de tomatenpuree. Verhoog het vuur en kook 1 - 2 minuten. Haal de pan van het vuur en roer de bloemkool erdoorheen.
  • Garneer de bloemkool met de koriander en de eventuele overige limoenpartjes.
  • Serveer de grillkaas, bloemkool, roti en komkommersalade in losse schalen, zodat iedereen de eigen roti kan beleggen.