Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool
Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

met roti, komkommersalade en verse kruiden

Receptontwikkelaar Iris: "Toen ik voor het eerst grillkaas proefde was ik meteen verkocht! Die eerste keer at ik een Indiase dahl, met deze heerlijke kaas als topping. Voor deze rotiwrap heb ik het gecombineerd met een kruidige saus, bloemkool en frisse komkommer."

Tags:
Veggie
Allergens:
Mustard
Wheat
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Roti

(Contains Mustard, Wheat)

½ piece

Onion

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

10 g

Garlic-ginger-chili mix

½

Tomato paste

5 g

Fresh coriander & mint

½ piece

Lime

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

100 g

Cypriot-style cheese

(Contains Milk)

150 g

Cauliflower

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

½ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

50 milliliters

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4199 kJ
Calories1004 kcal
Fat59.4 g
Saturated Fat34.9 g
Carbohydrate72.5 g
Sugar17.7 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein40.2 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Casserole
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Bloemkool roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes, de steel in blokjes en de bladeren in dunne repen. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 20 - 25 minuten in de oven, of tot de bloemkool gaar is.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snipper de ui. 
  • Snijd de verse kruiden fijn, maar houd de koriander en munt apart van elkaar. Snijd de limoen in 4 partjes.
Saus maken
2
  • Meng in een kleine kom de komkommer, munt, de helft van de ui en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de overige ui met de Afrikaanse kruiden, het kerriepoeder en de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 2 minuten.
  • Verlaag het vuur, voeg de tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten. 
Kaas bakken
3
  • Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. 
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de grillkaas in 4 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de honing erdoor, haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verwarm de roti 3 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Voeg de kookroom en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de tomatenpuree. Verhoog het vuur en kook 1 - 2 minuten. Haal de pan van het vuur en roer de bloemkool erdoorheen.
  • Garneer de bloemkool met de koriander en de eventuele overige limoenpartjes.
  • Serveer de grillkaas, bloemkool, roti en komkommersalade in losse schalen, zodat iedereen de eigen roti kan beleggen.