Indiase curry met bloemkool en paneer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indiase curry met bloemkool en paneer

Indiase curry met bloemkool en paneer

met rijst, kikkererwten en verse koriander

Paneer is nieuw in de box! Deze verse kaas wordt veel in de Indiase keuken gebruikt en heeft net als halloumi een hoog smeltpunt. Je kunt hem dus heel goed bakken of grillen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Bloemkool

1 blik(ken)

Kikkererwten

⅓ zakje(s)

Garam masala

150 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Paneer

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 ml

Kokosmelk

½ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

2.5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)986 kcal
Energie (kJ)4124 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd32 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers11 g
Vezels12.1 g
Eiwitten40 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Giet de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui, knoflook, gember en rode peper (zie Tip) 1 minuut. Voeg de bloemkoolroosjes en kikkererwten toe en bak 5 - 6 minuten mee. Voeg 1/3 zakje garam masala per persoon toe en bak nog 1 minuut.

Tip: Je bepaalt zelf hoe pittig je de curry maakt. Voeg naar wens dus minder of juist meer rode peper toe.

Rijst koken
3

Kook ondertussen de rijst in 12 – 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de rijst en vervang de helft van de kokosmelk door bouillon. Met de overgebleven kokosmelk kun je de volgende dag een havermoutontbijt maken.

Paneer bakken
4

Dep de paneer droog met keukenpapier en snijd in plakjes van 1 cm dik. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paneer in 4 minuten lichtbruin. Breng op smaak met peper en zout.

Curry maken
5

Voeg de kokosmelk (zie Tip) en de pindakaas toe aan de hapjespan. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Leg de paneer erin en laat, afgedekt, 8 – 10 minuten zachtjes koken. Proef en breng de curry eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de koriander grof.

Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open, roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de hapjespan met kruiden.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry met de paneer erover. Garneer met de koriander.