Indiase curry met bloemkool en paneer
Indiase curry met bloemkool en paneer

Indiase curry met bloemkool en paneer

met rijst, kikkererwten en verse koriander

Paneer is nieuw in de box! Deze verse kaas wordt veel in de Indiase keuken gebruikt en heeft net als halloumi een hoog smeltpunt. Je kunt hem dus heel goed bakken of grillen.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Red onion

1 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

150 g

Cauliflower

1 can

Chickpeas

⅓ sachet(s)

Garam Masala

150 g

Jasmine rice

100 g

Paneer

(Contains Milk)

100 milliliters

Coconut milk

½ tube

Peanut butter

(Contains Peanuts May be present Tree nuts)

2.5 g

Fresh coriander

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories986 kcal
Energy (kJ)4124 kJ
Fat55 g
Saturated Fat32 g
Carbohydrate78 g
Sugar11 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein40 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Colander
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Giet de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui, knoflook, gember en rode peper (zie Tip) 1 minuut. Voeg de bloemkoolroosjes en kikkererwten toe en bak 5 - 6 minuten mee. Voeg 1/3 zakje garam masala per persoon toe en bak nog 1 minuut.

Tip: Je bepaalt zelf hoe pittig je de curry maakt. Voeg naar wens dus minder of juist meer rode peper toe.

Rijst koken
3

Kook ondertussen de rijst in 12 – 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de rijst en vervang de helft van de kokosmelk door bouillon. Met de overgebleven kokosmelk kun je de volgende dag een havermoutontbijt maken.

Paneer bakken
4

Dep de paneer droog met keukenpapier en snijd in plakjes van 1 cm dik. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paneer in 4 minuten lichtbruin. Breng op smaak met peper en zout.

Curry maken
5

Voeg de kokosmelk (zie Tip) en de pindakaas toe aan de hapjespan. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Leg de paneer erin en laat, afgedekt, 8 – 10 minuten zachtjes koken. Proef en breng de curry eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de koriander grof.

Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open, roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de hapjespan met kruiden.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry met de paneer erover. Garneer met de koriander.