Je maakt voor dit gerecht heel gemakkelijk zelf een zoetzure saus van rode ui, tomatenpuree, ketjap, witte wijnazijn en suiker. De varkenshaasreepjes en groenten breng je niet alleen op smaak met de saus, maar ook met kardemom. Dit specerij heeft een sterke frisse en peperachtige smaak. Je hebt er niet veel van nodig om dit gerecht extra op smaak te brengen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Zilvervliesrijst
½ stuk(s)
Rode ui
⅓ blik(ken)
Tomatenpuree
110 gram
Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden
200 gram
Chinese groentemix
(Kan bevatten Selderij)
½ tl
Gemalen kardemom
1 el
Zonnebloemolie
2 el
Ketjap manis
1 tl
Bruine suiker
¼ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de rode ui.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg vervolgens de ketjap, bruine suiker, witte wijnazijn en 50 ml water per persoon toe. Breng extra op smaak met peper en zout en breng al roerend aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en bewaar de zoetzure ketjapsaus apart.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de varkenshaasreepjes 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de oosterse groentemix en de kardemom toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 5 minuten
Voeg de zoetzure saus toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 5 minuten.
Verdeel de rijst en de groenten met de varkenshaasreepjes over de borden.