Je maakt voor dit gerecht heel gemakkelijk zelf een zoetzure saus van rode ui, tomatenpuree, ketjap, witte wijnazijn en suiker. De varkenshaasreepjes en groenten breng je niet alleen op smaak met de saus, maar ook met kardemom. Dit specerij heeft een sterke frisse en peperachtige smaak. Je hebt er niet veel van nodig om dit gerecht extra op smaak te brengen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Zilvervliesrijst
½ unit
Rode ui
⅓ can
Tomatenpuree
110 g
Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden
200 g
Chinese groentemix
(May be present Celery)
½ teaspoon
Gemalen kardemom
1 tablespoon
Zonnebloemolie
2 tablespoon
Ketjap manis
1 teaspoon
Bruine suiker
¼ teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de rode ui.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg vervolgens de ketjap, bruine suiker, witte wijnazijn en 50 ml water per persoon toe. Breng extra op smaak met peper en zout en breng al roerend aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en bewaar de zoetzure ketjapsaus apart.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de varkenshaasreepjes 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de oosterse groentemix en de kardemom toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 5 minuten
Voeg de zoetzure saus toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 5 minuten.
Verdeel de rijst en de groenten met de varkenshaasreepjes over de borden.