Indische rijst met varkenshaasreepjes, zoetzure saus, oosterse groenten
Indische rijst met varkenshaasreepjes, zoetzure saus, oosterse groenten

Indische rijst met varkenshaasreepjes, zoetzure saus, oosterse groenten

en kardemom

Je maakt voor dit gerecht heel gemakkelijk zelf een zoetzure saus van rode ui, tomatenpuree, ketjap, witte wijnazijn en suiker. De varkenshaasreepjes en groenten breng je niet alleen op smaak met de saus, maar ook met kardemom. Dit specerij heeft een sterke frisse en peperachtige smaak. Je hebt er niet veel van nodig om dit gerecht extra op smaak te brengen.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

½ unit

Rode ui

⅓ can

Tomatenpuree

110 g

Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden

200 g

Chinese groentemix

(May be present Celery)

½ teaspoon

Gemalen kardemom

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

2 tablespoon

Ketjap manis

1 teaspoon

Bruine suiker

¼ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2958 kJ
Calories707 kcal
Fat18 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate98 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber8 g
Protein33 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Saucepan
Casserole
Wok

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de rode ui.

Saus maken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg vervolgens de ketjap, bruine suiker, witte wijnazijn en 50 ml water per persoon toe. Breng extra op smaak met peper en zout en breng al roerend aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en bewaar de zoetzure ketjapsaus apart.

Varkenshaasreepjes bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de varkenshaasreepjes 2 minuten op middelhoog vuur.

Groenten roerbakken
4

Voeg de oosterse groentemix en de kardemom toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 5 minuten

Saus toevoegen
5

Voeg de zoetzure saus toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 5 minuten.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de groenten met de varkenshaasreepjes over de borden.