De oorsprong van de besengek-curry ligt in Indonesië. Ajam besengek is een Indonesisch recept met kip en kokosmelk. Wij hebben hier een variant op gemaakt met lamsgehakt, veel groenten en yoghurt in plaats van kokosmelk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Kruimige aardappelen
50 stuk(s)
Besengek-currypasta
(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)
⅓ blik(ken)
Tomatenpuree
50 gram
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Lamsgehakt
½ stuk(s)
Paksoi
100 gram
Pompoenblokjes
½ blik(ken)
Linzen
150 ml
Groentebouillon
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen (frieslander) en snijd in blokjes van 1 cm.
Meng in een kom de currypasta met de tomatenpuree en de helft van de yoghurt.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak het lamsgehakt in 2 – 3 minuten los. Voeg het currypasta-mengsel en de aardappelen toe en bak, al roerend, 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, 8 – 10 minuten.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi, snijd de paksoi grof, maar houd de stelen apart van de groene bladeren.
Voeg halverwege de pompoenblokjes en witte delen van de paksoi toe aan de wok of hapjespan. Voeg in de laatste 2 minuten de linzen en groene delen van de paksoi toe. Breng de curry op smaak met peper en zout. Is de curry nog wat waterig? Laat dan het overtollig water verdampen door de curry 2 – 5 minuten langer door te koken, zonder deksel, op middellaag vuur.
Verdeel de curry over de borden en garneer met de overige yoghurt.