Indonesische curry met lamsgehakt
Indonesische curry met lamsgehakt

Indonesische curry met lamsgehakt

De oorsprong van de besengek-curry ligt in Indonesië. Ajam besengek is een Indonesisch recept met kip en kokosmelk. Wij hebben hier een variant op gemaakt met lamsgehakt, veel groenten en yoghurt in plaats van kokosmelk.

Allergens:
Gluten
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Kruimige aardappelen

50 unit

Besengek-currypasta

(Contains Gluten, Milk, Celery)

⅓ can

Tomatenpuree

50 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

100 g

Lamsgehakt

½ unit

Paksoi

100 g

Pompoenblokjes

½ can

Linzen

Not included in your delivery

150 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3268 kJ
Calories781 kcal
Fat44 g
Saturated Fat16.2 g
Carbohydrate59 g
Sugar13.5 g
Dietary Fiber13 g
Protein31 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Bereiden en wassen
1

Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen (frieslander) en snijd in blokjes van 1 cm.

Mengen
2

Meng in een kom de currypasta met de tomatenpuree en de helft van de yoghurt.

Bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak het lamsgehakt in 2 – 3 minuten los. Voeg het currypasta-mengsel en de aardappelen toe en bak, al roerend, 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, 8 – 10 minuten.

Paksoi snijden
4

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi, snijd de paksoi grof, maar houd de stelen apart van de groene bladeren.

Samenvoegen
5

Voeg halverwege de pompoenblokjes en witte delen van de paksoi toe aan de wok of hapjespan. Voeg in de laatste 2 minuten de linzen en groene delen van de paksoi toe. Breng de curry op smaak met peper en zout. Is de curry nog wat waterig? Laat dan het overtollig water verdampen door de curry 2 – 5 minuten langer door te koken, zonder deksel, op middellaag vuur.

Serveren
6

Verdeel de curry over de borden en garneer met de overige yoghurt.