In de Indonesische keuken wordt veel gebruikgemaakt van kruidenpasta's, ook wel boemboe's genoemd. Traditioneel worden de ingrediënten - kruiden en specerijen maar bijvoorbeeld ook knoflook, ui en citroengras - in een vijzel fijngewreven. Zo'n pasta is de perfecte manier om tijd te besparen, zonder smaak in te leveren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette
50 gram
Besengek-currypasta
(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)
150 ml
Kokosmelk
3 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
250 ml
Groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
• Bereid de bouillon. • Snijd de rode peper fijn en pers of snijd de knoflook fijn.
• Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. • Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut. • Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten. • Roer de currypasta door de groenten en roerbak nog 1 minuut
• Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en laat op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken. • Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof. • Voeg de in laatste 3 minuten de udon noedels aan de soep toe.
• Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.