In de Indonesische keuken wordt veel gebruikgemaakt van kruidenpasta's, ook wel boemboe's genoemd. Traditioneel worden de ingrediënten - kruiden en specerijen maar bijvoorbeeld ook knoflook, ui en citroengras - in een vijzel fijngewreven. Zo'n pasta is de perfecte manier om tijd te besparen, zonder smaak in te leveren.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode peper
½ unit
Knoflookteen
200 g
Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette
50 g
Besengek-currypasta
(Contains Gluten, Milk, Celery)
150 milliliters
Kokosmelk
3 bunch
Verse koriander
(May be present Celery)
10 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
100 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
250 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
• Bereid de bouillon. • Snijd de rode peper fijn en pers of snijd de knoflook fijn.
• Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. • Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut. • Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten. • Roer de currypasta door de groenten en roerbak nog 1 minuut
• Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en laat op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken. • Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof. • Voeg de in laatste 3 minuten de udon noedels aan de soep toe.
• Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.