Gado gado is een Indonesisch groentegerecht met pindasaus. Deze versie maak je met ei, paksoi, peen, sperziebonen en meloenkomkommer, ook wel corosello tondo di manduria genoemd. Hij lijkt op een komkommer maar heeft een zoete meloensmaak. Een ingrediënt waar ze in de Italiaanse keuken dol op zijn en een leuke twist in dit gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Basmatirijst
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
½ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Komkommer
100 gram
Sperziebonen
¼ stuk(s)
Paksoi
50 gram
Peen, gesneden
30 gram
Pindakaas
(Bevat Pinda's)
20 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
1 el
Olijfolie
2 el
Ketjap manis
25 ml
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ tl
Sambal
naar smaak
Peper en zout
Kook 750 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Was het ei grondig en kook na 5 minuten met de rijst mee. Haal daarna eerst het ei uit de pan en laat schrikken onder koud water. Giet vervolgens de rijst af en laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de komkommer in halve plakken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Snijd de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het groen van de paksoi klein.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de sperziebonen, rode peper (zie tip), de helft van de ketjap en 3 eetlepels water per persoon, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de paksoi, komkommer en peen toe en roer regelmatig door.
Meng ondertussen in een steelpan de pindakaas met de melk, de overige ketjap en de sambal en breng al roerend op laag vuur aan de kook. Houd de pan op laag vuur warm tot serveren en breng op smaak met peper en zout.
Pel het ei en snijd in parten.
Verdeel de basmatirijst en groenten over de borden. Schenk de pindasaus over de groenten en serveer de gado gado met het ei.