Indonesische gado gado met ei, knapperige groenten en pindasaus
Indonesische gado gado met ei, knapperige groenten en pindasaus

Indonesische gado gado met ei, knapperige groenten en pindasaus

Gado gado is een Indonesisch groentegerecht met pindasaus. Deze versie maak je met ei, paksoi, peen, sperziebonen en meloenkomkommer, ook wel corosello tondo di manduria genoemd. Hij lijkt op een komkommer maar heeft een zoete meloensmaak. Een ingrediënt waar ze in de Italiaanse keuken dol op zijn en een leuke twist in dit gerecht.

Allergens:
Egg
Peanuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

1 unit

Ei

(Contains Egg)

½ unit

Rode peper

½ unit

Komkommer

100 g

Sperziebonen

¼ unit

Paksoi

50 g

Peen, gesneden

30 g

Pindakaas

(Contains Peanuts)

20 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

2 tablespoon

Ketjap manis

25 milliliters

Melk

(Contains Milk)

½ teaspoon

Sambal

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3845 kJ
Calories919 kcal
Fat40 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate103 g
Sugar26.3 g
Dietary Fiber12 g
Protein30 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Rijst en ei koken
1

Kook 750 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Was het ei grondig en kook na 5 minuten met de rijst mee. Haal daarna eerst het ei uit de pan en laat schrikken onder koud water. Giet vervolgens de rijst af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de komkommer in halve plakken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Snijd de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het groen van de paksoi klein.

Groenten bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de sperziebonen, rode peper (zie tip), de helft van de ketjap en 3 eetlepels water per persoon, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de paksoi, komkommer en peen toe en roer regelmatig door.

Pindasaus maken
4

Meng ondertussen in een steelpan de pindakaas met de melk, de overige ketjap en de sambal en breng al roerend op laag vuur aan de kook. Houd de pan op laag vuur warm tot serveren en breng op smaak met peper en zout.

Ei snijden
5

Pel het ei en snijd in parten.

Serveren
6

Verdeel de basmatirijst en groenten over de borden. Schenk de pindasaus over de groenten en serveer de gado gado met het ei.