Indonesische noedels met zelfgemaakte pindasaus en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische noedels met zelfgemaakte pindasaus en groenten

Indonesische noedels met zelfgemaakte pindasaus en groenten

Met een mix van snijbonen en tomaat

Van pindakaas, limoen en verse koriander maak je een pindasaus waarmee je de noedels op smaak brengt. De inspiratie voor dit gerecht is gadogado, een Indonesisch groentegerecht. In Indonesië wordt gadogado niet alleen warm, maar ook koud gegeten.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen :
Eieren
Pinda's
Gluten
Sesamzaad
Selderij
Mosterd
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

¼ stuk(s)

Rode peper

150 gram

Snijbonen

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's)

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)545 kcal
Energie (kJ)2280 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Kom
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Breng de eieren aan de kook in een pan met deksel en kook de eieren in 6 – 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water.

Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm.
2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Snijd of hak de koriander fijn.

Maak de pindasaus.
3

Maak in een kom een saus van de pindakaas, ½ tl limoenrasp per persoon, 1 tl limoensap per persoon, een kwart van de rode peper en de helft van de koriander. Voeg een scheutje melk toe, roer door en breng op smaak met peper en zout.

4

Kook vervolgens 500 ml water per persoon in de pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af met koud water.

5

Verhit de sesamolie in een wok of hapjespan en roerbak de overige rode peper en snijbonen 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden en 25 ml water per persoon toe en bak afgedekt 8 - 10 minuten op middelmatig vuur.

6

Pel ondertussen de eieren en snijd in plakken.

Voeg vervolgens tomaat, noedels, sojasaus en de helft van de pindasaus toe aan de snijbonen.
7

Voeg vervolgens de tomaat, noedels, sojasaus en de helft van de pindasaus toe aan de wok of hapjespan met snijbonen en roerbak nog 1 minuut.

Bestrooi met de overige koriander.
8

Verdeel de noedels over de borden en serveer met de overige pindasaus en de plakjes ei. Bestrooi met de overige koriander.