Indonesische speklapreepjes in zoete saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische speklapreepjes in zoete saus

Indonesische speklapreepjes in zoete saus

met rijst en krokante bosui

.

Allergenen :
Pinda's
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Speklap

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Knoflookteen

70 gram

Witte langgraanrijst

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 tl

Gemalen korianderzaad

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Gemalen citroengras

1.5 stuk(s)

Bosui

¼ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Honing

Zelf toevoegen

½ el

Ketjap manis

½ el

Olijfolie

25 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3929 kJ
Energie (kcal)939 kcal
Vetten51 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers22.5 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

.
1

Bereid de bouillon. Snijd de speklap in reepjes van ongeveer 1 cm breed. Verhit de roomboter in een hapjespan of diepe koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de speklapreepjes 5 – 6 minuten. Halveer ondertussen de cherrytomaten en pers de knoflook of snijd fijn.

.
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

.
3

Voeg de verse cherrytomaten, de cherrytomaten in blik, de bouillon, de pindakaas, de honing, de knoflook, de droge kruiden en per persoon 10 ml sojasaus en 1/2 el ketjap toe aan de pan met speklapreepjes. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Haal vervolgens het deksel van de pan en kook nog 2 – 3 minuten, of tot de saus wat is ingedikt.

.
4

Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Bewaar een klein beetje groen apart om te garneren.

.
5

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de bosui met een snufje zout in ongeveer 3 - 4 minuten krokant. Het is de bedoeling dat de bosui een beetje donker en knapperig wordt.

.
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de saus met speklapreepjes half op en half naast de rijst. Serveer met de gebakken bosui en bestrooi de rijst met de achtergehouden rauwe bosui.