.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Speklap
125 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Knoflookteen
70 gram
Witte langgraanrijst
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
1 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1 tl
Gemalen korianderzaad
1 tl
Gemalen komijnzaad
1 tl
Gemalen citroengras
1.5 stuk(s)
Bosui
¼ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Honing
½ el
Ketjap manis
½ el
Olijfolie
25 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd de speklap in reepjes van ongeveer 1 cm breed. Verhit de roomboter in een hapjespan of diepe koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de speklapreepjes 5 – 6 minuten. Halveer ondertussen de cherrytomaten en pers de knoflook of snijd fijn.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Voeg de verse cherrytomaten, de cherrytomaten in blik, de bouillon, de pindakaas, de honing, de knoflook, de droge kruiden en per persoon 10 ml sojasaus en 1/2 el ketjap toe aan de pan met speklapreepjes. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Haal vervolgens het deksel van de pan en kook nog 2 – 3 minuten, of tot de saus wat is ingedikt.
Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Bewaar een klein beetje groen apart om te garneren.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de bosui met een snufje zout in ongeveer 3 - 4 minuten krokant. Het is de bedoeling dat de bosui een beetje donker en knapperig wordt.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de saus met speklapreepjes half op en half naast de rijst. Serveer met de gebakken bosui en bestrooi de rijst met de achtergehouden rauwe bosui.