Indonesische speklapreepjes in zoete saus
Indonesische speklapreepjes in zoete saus

Indonesische speklapreepjes in zoete saus

met rijst en krokante bosui

.

Allergens:
Peanuts
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Speklap

125 g

Rode cherrytomaten

½ unit

Knoflookteen

70 g

Witte langgraanrijst

½ can

Cherrytomaten in blik

1 tube

Pindakaas

(Contains Peanuts)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 teaspoon

Gemalen korianderzaad

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Gemalen citroengras

1.5 unit

Bosui

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Honing

Not included in your delivery

½ tablespoon

Ketjap manis

½ tablespoon

Olijfolie

25 milliliters

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3929 kJ
Calories939 kcal
Fat51 g
Saturated Fat17.3 g
Carbohydrate81 g
Sugar22.5 g
Dietary Fiber8 g
Protein34 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

.
1

Bereid de bouillon. Snijd de speklap in reepjes van ongeveer 1 cm breed. Verhit de roomboter in een hapjespan of diepe koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de speklapreepjes 5 – 6 minuten. Halveer ondertussen de cherrytomaten en pers de knoflook of snijd fijn.

.
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

.
3

Voeg de verse cherrytomaten, de cherrytomaten in blik, de bouillon, de pindakaas, de honing, de knoflook, de droge kruiden en per persoon 10 ml sojasaus en 1/2 el ketjap toe aan de pan met speklapreepjes. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Haal vervolgens het deksel van de pan en kook nog 2 – 3 minuten, of tot de saus wat is ingedikt.

.
4

Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Bewaar een klein beetje groen apart om te garneren.

.
5

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de bosui met een snufje zout in ongeveer 3 - 4 minuten krokant. Het is de bedoeling dat de bosui een beetje donker en knapperig wordt.

.
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de saus met speklapreepjes half op en half naast de rijst. Serveer met de gebakken bosui en bestrooi de rijst met de achtergehouden rauwe bosui.