.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Speklap
125 g
Rode cherrytomaten
½ unit
Knoflookteen
70 g
Witte langgraanrijst
½ can
Cherrytomaten in blik
1 tube
Pindakaas
(Contains Peanuts)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
1 teaspoon
Gemalen korianderzaad
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
1 teaspoon
Gemalen citroengras
1.5 unit
Bosui
¼ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Honing
½ tablespoon
Ketjap manis
½ tablespoon
Olijfolie
25 milliliters
Groentebouillon
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd de speklap in reepjes van ongeveer 1 cm breed. Verhit de roomboter in een hapjespan of diepe koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de speklapreepjes 5 – 6 minuten. Halveer ondertussen de cherrytomaten en pers de knoflook of snijd fijn.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Voeg de verse cherrytomaten, de cherrytomaten in blik, de bouillon, de pindakaas, de honing, de knoflook, de droge kruiden en per persoon 10 ml sojasaus en 1/2 el ketjap toe aan de pan met speklapreepjes. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Haal vervolgens het deksel van de pan en kook nog 2 – 3 minuten, of tot de saus wat is ingedikt.
Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Bewaar een klein beetje groen apart om te garneren.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de bosui met een snufje zout in ongeveer 3 - 4 minuten krokant. Het is de bedoeling dat de bosui een beetje donker en knapperig wordt.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de saus met speklapreepjes half op en half naast de rijst. Serveer met de gebakken bosui en bestrooi de rijst met de achtergehouden rauwe bosui.