Indonesische stijl loaded fries met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische stijl loaded fries met kipgehakt

Indonesische stijl loaded fries met kipgehakt

met pindasaus en zoetzure komkommer

Bij loaded fries verdeel je alle toppings over de frietjes. Ze kunnen daardoor iets minder krokant worden, maar de smaken trekken er wel lekker in.

Labels:
Comfortfood
Allergenen :
Pinda's
Soja
Sulfiet
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Sulfiet, Tarwe)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

¼ stuk(s)

Limoen

250 gram

Dunne frieten

100 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

1 el

Water voor saus

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3978 kJ
Energie (kcal)951 kcal
Vetten54.2 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten78.4 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels13.1 g
Eiwitten30.9 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Pan met deksel
Citroenrasp
Kleine steelpan

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de frieten. De overige frieten kun je in de koelkast bewaren om de volgende dag te gebruiken.

Komkommer bereiden
2

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de komkommer toe, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Kipgehakt bakken
3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8  minuten zachtjes koken. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten.

Limoenmayonaise maken
4

Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Snijd de limoen in 8 partjes. Meng in een kom de mayonaise met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1/2 tl limoenrasp. Breng op smaak met peper en zout.

Pindasaus verwarmen
5

Voeg de pindasaus en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een kleine steelpan. Verwarm 1 - 2 minuten op laag vuur.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Verdeel het kipgehakt met sperziebonen, de pindasaus en de komkommer erover. Garneer met de gefrituurde uitjes. Besprenkel met de limoenmayonaise.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!