Bij loaded fries verdeel je alle toppings over de frietjes. Ze kunnen daardoor iets minder krokant worden, maar de smaken trekken er wel lekker in.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
40 g
Peanut sauce
(Contains Peanuts, Soy, Sulphites, Wheat)
10 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
100 g
Chicken mince with Indonesian spices
½ piece
[Persian] cucumber
¼ piece
Lime
250 g
French fries
100 g
Green beans
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Sugar
1 tablespoon
Water for the sauce
1 tablespoon
White wine vinegar
1.5 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de frieten. De overige frieten kun je in de koelkast bewaren om de volgende dag te gebruiken.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de komkommer toe, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten.
Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Snijd de limoen in 8 partjes. Meng in een kom de mayonaise met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1/2 tl limoenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de pindasaus en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een kleine steelpan. Verwarm 1 - 2 minuten op laag vuur.
Verdeel de frieten over de borden. Verdeel het kipgehakt met sperziebonen, de pindasaus en de komkommer erover. Garneer met de gefrituurde uitjes. Besprenkel met de limoenmayonaise.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!