Parelcouscous, ook bekend als ptitim in Israël, verscheen voor het eerst in de keuken in de jaren 50. Het werd gebruikt ter vervanging van een schaars product, namelijk: a) gewone coucous b) bulgur of c) rijst. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
45 gram
Parelcouscous
100 gram
Spinazie
5 gram
Verse bladpeterselie
1 stuk(s)
Biologisch wit rozenbroodje
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
naar smaak
Peper en zout
200 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 180 graden Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de wortel en snijd in halve maantjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui en wortel 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 2/3 van de knoflook en de Italiaanse kruiden toe en bak 30 seconden mee, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Kook 4 - 5 minuten op laag vuur.
Voeg de parelcouscous toe en kook 8 - 10 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de spinazie toe. Meng ondertussen in een kleine kom: 1 el roomboter per persoon, de helft van de bladpeterselie, de overige knoflook, peper en zout. Snijd het rozenbroodje in plakken van 2 cm dik en besmeer met de kruidenboter. Verdeel de toastjes over een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
Verdeel de groentestoof over kommen of diepe borden. Garneer de stoof met de Italiaanse kaas en serveer met de toastjes.
Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.