Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous
Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

met spinazie, geraspte kaas en zelfgemaakte knoflooktoast

Parelcouscous, ook bekend als ptitim in Israël, verscheen voor het eerst in de keuken in de jaren 50. Het werd gebruikt ter vervanging van een schaars product, namelijk: a) gewone coucous b) bulgur of c) rijst. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Tags:
Veggie
One-Pot Dish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

½ sachet(s)

Italian seasoning

1 pack

Chopped tomatoes

45 g

Giant couscous

100 g

Spinach

5 g

Fresh flat leaf parsley

1 piece

Organic white rose roll

25 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories795 kcal
Energy (kJ)3328 kJ
Fat29 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate100 g
Sugar16 g
Dietary Fiber11.4 g
Protein27 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de wortel en snijd in halve maantjes.

Groenten bakken
2

Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui en wortel 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 2/3 van de knoflook en de Italiaanse kruiden toe en bak 30 seconden mee, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Kook 4 - 5 minuten op laag vuur.

Toastjes maken
3

Voeg de parelcouscous toe en kook 8 - 10 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de spinazie toe. Meng ondertussen in een kleine kom: 1 el roomboter per persoon, de helft van de bladpeterselie, de overige knoflook, peper en zout. Snijd het rozenbroodje in plakken van 2 cm dik en besmeer met de kruidenboter. Verdeel de toastjes over een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.

Serveren
4

Verdeel de groentestoof over kommen of diepe borden. Garneer de stoof met de Italiaanse kaas en serveer met de toastjes.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.