Italiaanse stijl maaltijdsoep met gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse stijl maaltijdsoep met gehakt

Italiaanse stijl maaltijdsoep met gehakt

met aubergine en courgette

Wist je dat deze penne voor 100% uit volkoren tarwegriesmeel bestaan?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Aubergine

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Passata

45 gram

Volkoren penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2710 kJ
Energie (kcal)648 kcal
Vetten29.1 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten57.6 g
waarvan suikers25.2 g
Vezels14.4 g
Eiwitten31.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de tomaat, aubergine en courgette in blokjes.
Gehakt bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 - 2 minuten.
  • Verhoog daarna het vuur, voeg het gehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los.
  • Voeg vervolgens de tomaat toe en bak 2 - 3 minuten mee. 
Groenten toevoegen
3
  • Voeg de aubergine, courgette en Italiaanse kruiden toe aan de pan met deksel en bak nog 2 - 3 minuten mee.
  • Blus af met de balsamicoazijn.
  • Voeg de suiker, passata en bouillon toe en breng afgedekt aan de kook.
Serveren
4
  • Voeg, zodra de soep kookt, de pasta toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten, of tot de pasta gaar is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over kommen en garneer met de zure room.