Italiaanse stijl maaltijdsoep met gehakt
Italiaanse stijl maaltijdsoep met gehakt

Italiaanse stijl maaltijdsoep met gehakt

met aubergine en courgette

Wist je dat deze penne voor 100% uit volkoren tarwegriesmeel bestaan?

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

100 g

Seasoned minced meat blend

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

½ piece

Courgette

½ piece

Eggplant

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

100 g

Passata

45 g

Wholegrain penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

1 piece

Tomato

Not included in your delivery

1 tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2710 kJ
Calories648 kcal
Fat29.1 g
Saturated Fat10.1 g
Carbohydrate57.6 g
Sugar25.2 g
Dietary Fiber14.4 g
Protein31.2 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de tomaat, aubergine en courgette in blokjes.
Gehakt bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 - 2 minuten.
  • Verhoog daarna het vuur, voeg het gehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los.
  • Voeg vervolgens de tomaat toe en bak 2 - 3 minuten mee. 
Groenten toevoegen
3
  • Voeg de aubergine, courgette en Italiaanse kruiden toe aan de pan met deksel en bak nog 2 - 3 minuten mee.
  • Blus af met de balsamicoazijn.
  • Voeg de suiker, passata en bouillon toe en breng afgedekt aan de kook.
Serveren
4
  • Voeg, zodra de soep kookt, de pasta toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten, of tot de pasta gaar is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over kommen en garneer met de zure room.