Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise

Dit recept is geïnspireerd op okonomiyaki - een populaire Japanse lekkernij gemaakt van bloem, eieren en geraspte kool. Net als het klassieke gerecht, geserveerd met mayonaise en een zoet-hartige saus.

Allergenen :
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.52 stuk(s)

Ei

160 gram

Gesneden spitskool

¼ stuk(s)

Wortel

¼ bosje(s)

Bosui

15 gram

Panko paneermeel

2 plak(ken)

Ontbijtspek

15 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

0.15

Tomatenpuree

¼ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Mayonaise

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

35 gram

Bloem

50 ml

Water

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)460 kcal
Energie (kJ)1924 kJ
Vetten21.3 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten51.4 g
waarvan suikers26 g
Vezels8.3 g
Eiwitten11.4 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Rasp
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kluts de eieren in een kom. Maak een beslag in een grote kom door de bloem te mengen met het water, een flinke snuf zout en de geklutste eieren.
  • Snijd de gesneden spitskool in kleine stukken. Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. 
  • Voeg de panko, de gesneden spitskool, de geraspte wortel en het witte deel van de bosui toe aan het beslag en meng goed door elkaar.
Ontbijtspek bakken
2
  • Snijd het ontbijtspek doormidden.
  • Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Verdeel 4 halve plakjes ontbijtspek over de koekenpan. Verdeel het beslag over het aantal personen en voeg het beslag voor 1 persoon toe aan de pan.

Tip: Je gebruikt 1 koekenpan per persoon. Eet je met meer dan 2 personen? Kook dan 2 pannenkoeken tegelijk in 2 koekenpannen en/of houd de pannenkoeken warm in de oven op 100 graden terwijl je de volgende pannenkoek bereid.

Pannenkoek bakken
3
  • Bak de pannenkoek, afgedekt, 5 - 6 minuten op middelmatig vuur, of totdat de bodem goudbruin en krokant is.
Saus maken
4
  • Meng in een kleine kom de worcestershiresaus, de tomatenpuree, de zoete Aziatische saus en de honing.
  • Meng in een andere kleine kom de mayonaise met per persoon 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en 1 tl water.
Bakken
5
  • Draai de pannenkoek om en bak, afgedekt, 5 - 6 minuten op de andere kant (zie Tip).
  • Haal de laatste 3 minuten het deksel van de pan en besmeer iedere pannenkoek met de zoete worcestershiresaus.
  • Laat de pannenkoek nog 3 minuten bakken.

Tip: Is het lastig om de pannekoek om te draaien? Keer de pannekoek dan eerst om op een bord en schuif de pannekoek vervolgens terug in de koekenpan.

Serveren
6
  • Leg per persoon een pannenkoek op een bord.
  • Besprenkel de pannenkoek met de mayonaise.
  • Garneer het geheel met de gomasio en het groene deel van de bosui.