Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek
Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise

Dit recept is geïnspireerd op okonomiyaki - een populaire Japanse lekkernij gemaakt van bloem, eieren en geraspte kool. Net als het klassieke gerecht, geserveerd met mayonaise en een zoet-hartige saus.

Allergens:
Gluten
Barley
Mustard
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1.52 piece

Egg

160 g

Chopped sweetheart cabbage

¼ piece

Carrot

¼ bunch

Scallions

15 g

Panko breadcrumbs

2 slice

Bacon

15 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)

0.15

Tomato paste

¼ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

25 g

Mayonnaise

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

35 g

Flour

50 milliliters

Water

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories460 kcal
Energy (kJ)1924 kJ
Fat21.3 g
Saturated Fat2.7 g
Carbohydrate51.4 g
Sugar26 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein11.4 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Large Bowl
Grater
Fryingpan with lid
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Kluts de eieren in een kom. Maak een beslag in een grote kom door de bloem te mengen met het water, een flinke snuf zout en de geklutste eieren.
  • Snijd de gesneden spitskool in kleine stukken. Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. 
  • Voeg de panko, de gesneden spitskool, de geraspte wortel en het witte deel van de bosui toe aan het beslag en meng goed door elkaar.
Ontbijtspek bakken
2
  • Snijd het ontbijtspek doormidden.
  • Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Verdeel 4 halve plakjes ontbijtspek over de koekenpan. Verdeel het beslag over het aantal personen en voeg het beslag voor 1 persoon toe aan de pan.

Tip: Je gebruikt 1 koekenpan per persoon. Eet je met meer dan 2 personen? Kook dan 2 pannenkoeken tegelijk in 2 koekenpannen en/of houd de pannenkoeken warm in de oven op 100 graden terwijl je de volgende pannenkoek bereid.

Pannenkoek bakken
3
  • Bak de pannenkoek, afgedekt, 5 - 6 minuten op middelmatig vuur, of totdat de bodem goudbruin en krokant is.
Saus maken
4
  • Meng in een kleine kom de worcestershiresaus, de tomatenpuree, de zoete Aziatische saus en de honing.
  • Meng in een andere kleine kom de mayonaise met per persoon 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en 1 tl water.
Bakken
5
  • Draai de pannenkoek om en bak, afgedekt, 5 - 6 minuten op de andere kant (zie Tip).
  • Haal de laatste 3 minuten het deksel van de pan en besmeer iedere pannenkoek met de zoete worcestershiresaus.
  • Laat de pannenkoek nog 3 minuten bakken.

Tip: Is het lastig om de pannekoek om te draaien? Keer de pannekoek dan eerst om op een bord en schuif de pannekoek vervolgens terug in de koekenpan.

Serveren
6
  • Leg per persoon een pannenkoek op een bord.
  • Besprenkel de pannenkoek met de mayonaise.
  • Garneer het geheel met de gomasio en het groene deel van de bosui.