Japanse noedels met zachte witvis en geurige gember
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse noedels met zachte witvis en geurige gember

Japanse noedels met zachte witvis en geurige gember

Dit heerlijke noedelgerecht is snel, smaakvol en gezond. In dit recept worden broccoli, spitskool en champignons gecombineerd met koolvis. De koolvis uit dit gerecht wordt gevangen in de koude wateren ten noordoosten van Schotland.

Allergenen :
Vis
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

100 gram

Champignons

100 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Vissaus

(Bevat Vis)

10 gram

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

70 gram

Boekweitnoedels

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)551 kcal
Energie (kJ)2305 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten39 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de gember en knoflook 2 minuut op middelmatig vuur. Voeg de mix van spitskool en broccoli, de vissaus, sojasaus, honing en 2 el water per persoon toe en roerbak 2 minuten. Dek vervolgens de wok of hapjespan af en bak, afgedekt, 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de champignons toe.

3

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de koolvis aan elke kant 2 - 3 minuten.

5

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan met deksel en roerbak nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de koolvis.