Japanse noedels met zachte witvis en geurige gember
Japanse noedels met zachte witvis en geurige gember

Japanse noedels met zachte witvis en geurige gember

Dit heerlijke noedelgerecht is snel, smaakvol en gezond. In dit recept worden broccoli, spitskool en champignons gecombineerd met koolvis. De koolvis uit dit gerecht wordt gevangen in de koude wateren ten noordoosten van Schotland.

Allergens:
Fish
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

100 g

Champignons

100 g

Spitskool en broccoli

(May be present Celery)

5 g

Vissaus

(Contains Fish)

10 g

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

70 g

Boekweitnoedels

(Contains Gluten)

1 unit

Koolvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories551 kcal
Energy (kJ)2305 kJ
Fat18 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate52 g
Sugar0 g
Dietary Fiber6 g
Protein39 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de gember en knoflook 2 minuut op middelmatig vuur. Voeg de mix van spitskool en broccoli, de vissaus, sojasaus, honing en 2 el water per persoon toe en roerbak 2 minuten. Dek vervolgens de wok of hapjespan af en bak, afgedekt, 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de champignons toe.

3

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de koolvis aan elke kant 2 - 3 minuten.

5

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan met deksel en roerbak nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de koolvis.