Dit heerlijke noedelgerecht is snel, smaakvol en gezond. In dit recept worden broccoli, spitskool en champignons gecombineerd met koolvis. De koolvis uit dit gerecht wordt gevangen in de koude wateren ten noordoosten van Schotland.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
100 g
Champignons
100 g
Spitskool en broccoli
(May be present Celery)
5 g
Vissaus
(Contains Fish)
10 g
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
70 g
Boekweitnoedels
(Contains Gluten)
1 unit
Koolvisfilet zonder huid
(Contains Fish)
2 tablespoon
Zonnebloemolie
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de gember en knoflook 2 minuut op middelmatig vuur. Voeg de mix van spitskool en broccoli, de vissaus, sojasaus, honing en 2 el water per persoon toe en roerbak 2 minuten. Dek vervolgens de wok of hapjespan af en bak, afgedekt, 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de champignons toe.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de koolvis aan elke kant 2 - 3 minuten.
Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan met deksel en roerbak nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de koolvis.