Ramen is een heldere noedelsoep uit de Japanse keuken, boordevol groenten en geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. In Japan wordt deze soep zowel als ontbijt, lunch, snack en diner gegeten, omdat het licht verteerbaar is, maar tegelijkertijd heel voedzaam.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Verse gember
¼ stuk(s)
Peen
50 gram
Champignons
100 gram
Spitskool en broccoli
(Kan bevatten Selderij)
70 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet met huid
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
400 ml
Groentebouillon
2 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Schil de gember en snijd fijn. Halveer de peen in de lengte en snijd in dunne plakken. Snijd de champignons in kwarten.
Bereid de bouillon.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan en fruit de gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen en mix van spitskool en broccoli toe en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de bouillon toe en laat 8 minuten koken op laag vuur. Voeg na 4 minuten de champignons toe en na 6 minuten de noedels. Breng op smaak met sojasaus en peper. Voeg eventueel extra water toe, als je de soep vloeibaarder wilt maken.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw aan elke kant 2 – 3 minuten.
Verdeel de soep over de soepkommen en serveer met de kabeljauw.