Ramen is een heldere noedelsoep uit de Japanse keuken, boordevol groenten en geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. In Japan wordt deze soep zowel als ontbijt, lunch, snack en diner gegeten, omdat het licht verteerbaar is, maar tegelijkertijd heel voedzaam.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Verse gember
¼ unit
Peen
50 g
Champignons
100 g
Spitskool en broccoli
(May be present Celery)
70 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
1 unit
Kabeljauwfilet met huid
(Contains Fish)
½ unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
400 milliliters
Groentebouillon
2 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Schil de gember en snijd fijn. Halveer de peen in de lengte en snijd in dunne plakken. Snijd de champignons in kwarten.
Bereid de bouillon.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan en fruit de gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen en mix van spitskool en broccoli toe en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de bouillon toe en laat 8 minuten koken op laag vuur. Voeg na 4 minuten de champignons toe en na 6 minuten de noedels. Breng op smaak met sojasaus en peper. Voeg eventueel extra water toe, als je de soep vloeibaarder wilt maken.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw aan elke kant 2 – 3 minuten.
Verdeel de soep over de soepkommen en serveer met de kabeljauw.