Japanse ramen met gebakken kabeljauw
Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Een voedzame Japanse soep

Ramen is een heldere noedelsoep uit de Japanse keuken, boordevol groenten en geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. In Japan wordt deze soep zowel als ontbijt, lunch, snack en diner gegeten, omdat het licht verteerbaar is, maar tegelijkertijd heel voedzaam.

Allergens:
Gluten
Fish
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Verse gember

¼ unit

Peen

50 g

Champignons

100 g

Spitskool en broccoli

(May be present Celery)

70 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

1 unit

Kabeljauwfilet met huid

(Contains Fish)

½ unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

400 milliliters

Groentebouillon

2 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories400 kcal
Energy (kJ)1674 kJ
Fat17 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate34 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein24 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Large Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Halveer de peen in de lengte en snijd in dunne plakken.
1

Schil de gember en snijd fijn. Halveer de peen in de lengte en snijd in dunne plakken. Snijd de champignons in kwarten.

2

Bereid de bouillon.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan en fruit de gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen en mix van spitskool en broccoli toe en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de noedels toe.
4

Voeg de bouillon toe en laat 8 minuten koken op laag vuur. Voeg na 4 minuten de champignons toe en na 6 minuten de noedels. Breng op smaak met sojasaus en peper. Voeg eventueel extra water toe, als je de soep vloeibaarder wilt maken.

Bak de kabeljauw aan beide kanten.
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw aan elke kant 2 – 3 minuten.

Verdeel de soep over soepkommen en serveer met de kabeljauw.
6

Verdeel de soep over de soepkommen en serveer met de kabeljauw.