Kabeljauw uit de oven met mosterd-sojasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw uit de oven met mosterd-sojasaus

Kabeljauw uit de oven met mosterd-sojasaus

met geroosterde tomaatjes en spinazie-aardappelpuree

Kabeljauw is een magere vissoort boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen. Naast dat deze vis hartstikke gezond is, is hij ook heel makkelijk te bereiden. Je gaart hem samen met de cherrytomaten in een mosterd-sojasaus in de oven. Op deze manier trekken de verschillende zoete, zoute en pittige smaken goed in de vis.

Allergenen :
Gluten
Soja
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

100 gram

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

snufje

Nootmuskaat

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2477 kJ
Energie (kcal)592 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kleine kom
Ovenschaal
Koekenpan
Rasp
Aardappelstamper

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en breng ruim water aan de kook voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze gronden en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Saus maken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de mosterd, de olijfolie en de sjalot. Breng op smaak met peper.

Ovenschaal vullen
3

Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met bakpapier met 1/3 van de mosterd-sojasaus. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en besmeer ze met de rest van de mosterd-sojasaus. Leg de kabeljauwfilets op de tomaten en bak het geheel 15 - 18 minuten in de oven.

Spinazie bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Snijd ondertussen 3/4 van de spinazie fijn. Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de pan, schep om en laat, afgedekt, in 4 - 6 minuten slinken. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie grof.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg de geslonken spinazie toe en rasp een snufje nootmuskaat boven de puree. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de overige spinazie over de borden en schep de spinazie-aardappelpuree eroverheen. Leg de kabeljauwfilet en tomaten erop. Garneer met de krulpeterselie. Schenk eventueel de jus uit de ovenschaal over de puree.