Kabeljauw is een magere vissoort boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen. Naast dat deze vis hartstikke gezond is, is hij ook heel makkelijk te bereiden. Je gaart hem samen met de cherrytomaten in een mosterd-sojasaus in de oven. Op deze manier trekken de verschillende zoete, zoute en pittige smaken goed in de vis.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Kruimige aardappelen
½ unit
Sjalot
½ unit
Knoflookteen
125 g
Rode cherrytomaten
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
100 g
Kabeljauwfilet
(Contains Fish)
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
2.5 g
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
pinch
Nootmuskaat
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
¾ tablespoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
drizzle
Melk
(Contains Milk)
Verwarm de oven voor op 180 graden en breng ruim water aan de kook voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze gronden en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.
Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de mosterd, de olijfolie en de sjalot. Breng op smaak met peper.
Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met bakpapier met 1/3 van de mosterd-sojasaus. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en besmeer ze met de rest van de mosterd-sojasaus. Leg de kabeljauwfilets op de tomaten en bak het geheel 15 - 18 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Snijd ondertussen 3/4 van de spinazie fijn. Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de pan, schep om en laat, afgedekt, in 4 - 6 minuten slinken. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie grof.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg de geslonken spinazie toe en rasp een snufje nootmuskaat boven de puree. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de overige spinazie over de borden en schep de spinazie-aardappelpuree eroverheen. Leg de kabeljauwfilet en tomaten erop. Garneer met de krulpeterselie. Schenk eventueel de jus uit de ovenschaal over de puree.