Kabeljauw uit de oven met mosterd-sojasaus
Kabeljauw uit de oven met mosterd-sojasaus

Kabeljauw uit de oven met mosterd-sojasaus

met geroosterde tomaatjes en spinazie-aardappelpuree

Kabeljauw is een magere vissoort boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen. Naast dat deze vis hartstikke gezond is, is hij ook heel makkelijk te bereiden. Je gaart hem samen met de cherrytomaten in een mosterd-sojasaus in de oven. Op deze manier trekken de verschillende zoete, zoute en pittige smaken goed in de vis.

Allergens:
Gluten
Soy
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

125 g

Rode cherrytomaten

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

100 g

Kabeljauwfilet

(Contains Fish)

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

2.5 g

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

pinch

Nootmuskaat

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¾ tablespoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

drizzle

Melk

(Contains Milk)

Nutrition Values

Energy (kJ)2477 kJ
Calories592 kcal
Fat27 g
Saturated Fat9.9 g
Carbohydrate50 g
Sugar10.6 g
Dietary Fiber9 g
Protein29 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Grater
Potato Masher

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en breng ruim water aan de kook voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze gronden en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Saus maken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de mosterd, de olijfolie en de sjalot. Breng op smaak met peper.

Ovenschaal vullen
3

Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met bakpapier met 1/3 van de mosterd-sojasaus. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en besmeer ze met de rest van de mosterd-sojasaus. Leg de kabeljauwfilets op de tomaten en bak het geheel 15 - 18 minuten in de oven.

Spinazie bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Snijd ondertussen 3/4 van de spinazie fijn. Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de pan, schep om en laat, afgedekt, in 4 - 6 minuten slinken. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie grof.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg de geslonken spinazie toe en rasp een snufje nootmuskaat boven de puree. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de overige spinazie over de borden en schep de spinazie-aardappelpuree eroverheen. Leg de kabeljauwfilet en tomaten erop. Garneer met de krulpeterselie. Schenk eventueel de jus uit de ovenschaal over de puree.