Kalfsburger deluxe met oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfsburger deluxe met oude kaas

Kalfsburger deluxe met oude kaas

met ovenfrietjes, truffelmayo, appel-koolsalade en cranberrychutney

Wist je dat cranberry is afgeleid van het Duitse kraanbere? Het bloemetje van de plant doet namelijk denken aan een kraanvogel!

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

50 gram

Gesneden rodekool

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Ui

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Kalfsburger

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

20 gram

Cranberrychutney

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola en veldsla

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.25 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6183 kJ
Energie (kcal)1478 kcal
Vetten91.5 g
waarvan verzadigd31.9 g
Koolhydraten111.4 g
waarvan suikers32.3 g
Vezels16.6 g
Eiwitten52 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Ovenfrietjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 2 - 3 minuten mee.

Groenten snijden
2

Hak de gesneden rodekool fijn. Snijd 2 dunne plakjes per persoon van de appel voor op de burger en verwijder het klokhuis. Snijd de overige appel in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout. 

Salade maken
3

Voeg de rodekool en de appel toe aan de saladekom en meng met de dressing. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

Burgers bakken
4

Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de ui en de burger toe. Bak de burger 3 - 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is (zie Tip). Haal de burger uit de pan en blus de ui af met de zwarte balsamicoazijn.

Tip: Houd je van gesmolten kaas op je burger? Bestrooi de burgers dan met de kaas en bak, afgedekt, tot de kaas is gesmolten. Of voeg de kaas toe zoals beschreven in de volgende stap.

Burgers beleggen
5

Meng in een kleine kom de mayonaise samen met de olijfolie met truffelaroma. Snijd het broodje open en besmeer beide kanten met de cranberrychutney. Verdeel de appelschijfjes erover en leg de burger en ui erop. Verdeel de geraspte kaas en het ontbijtspek over de burger.

Serveren
6

Meng de rucola en veldsla door de rodekoolsalade. Serveer de burger met de salade, ovenfrietjes en truffelmayonaise.