Kalkoen met harissa en geroosterde bloemkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalkoen met harissa en geroosterde bloemkool

Kalkoen met harissa en geroosterde bloemkool

met aardappelen en sperziebonen

Nieuw ingrediënt in je box! Indonesische saté met een twist van kalkoen. Mager vlees dat rijk is aan eiwitten - een bewuste keuze dus.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Nieuw ingrediënt

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

15 gram

Harissa

100 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

100 gram

Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Wittewijnazijn

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2837 kJ
Energie (kcal)678 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten49.2 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels13.8 g
Eiwitten31.1 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de aardappelen in blokjes van maximaal 1 cm.
  • Snijd de eventuele grote bloemkoolroosjes in kleinere stukken. 
  • Meng in een kom de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes met de Peruaanse kruidenmix en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
Kalkoen bereiden
2
  • Verdeel de aardappelen en bloemkool over een bakplaat met bakpapier. Bak 18 - 20 minuten in de oven.
  • Meng in een kom de kalkoenblokjes met de harissa en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kalkoenblokjes toe aan de bakplaat en bak de laatste 10 minuten mee met de aardappelen en bloemkool.
Sperziebonen koken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de ui halve ringen.
  • Schenk een bodempje water in een hapjespan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook, verlaag het vuur en laat 4 - 6 minuten zachtjes koken. Giet eventueel af.
  • Haal het deksel van de pan, voeg de ui toe en bak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper.
  • Serveer de kalkoen met de groenten en aardappel in diepe borden.
  • Besprenkel met de mayonaisedressing.

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.