Kalkoen met harissa en geroosterde bloemkool
Kalkoen met harissa en geroosterde bloemkool

Kalkoen met harissa en geroosterde bloemkool

met aardappelen en sperziebonen

Nieuw ingrediënt in je box! Indonesische saté met een twist van kalkoen. Mager vlees dat rijk is aan eiwitten - een bewuste keuze dus.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

15 g

Harissa

100 g

Cauliflower florets

(May be present Celery)

100 g

Green beans

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Peruvian-style spice mix

100 g

Turkey breast pieces with tandoori-style spices

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ teaspoon

White wine vinegar

1.25 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2837 kJ
Calories678 kcal
Fat37 g
Saturated Fat4.3 g
Carbohydrate49.2 g
Sugar7.9 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein31.1 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de aardappelen in blokjes van maximaal 1 cm.
  • Snijd de eventuele grote bloemkoolroosjes in kleinere stukken. 
  • Meng in een kom de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes met de Peruaanse kruidenmix en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
Kalkoen bereiden
2
  • Verdeel de aardappelen en bloemkool over een bakplaat met bakpapier. Bak 18 - 20 minuten in de oven.
  • Meng in een kom de kalkoenblokjes met de harissa en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kalkoenblokjes toe aan de bakplaat en bak de laatste 10 minuten mee met de aardappelen en bloemkool.
Sperziebonen koken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de ui halve ringen.
  • Schenk een bodempje water in een hapjespan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook, verlaag het vuur en laat 4 - 6 minuten zachtjes koken. Giet eventueel af.
  • Haal het deksel van de pan, voeg de ui toe en bak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper.
  • Serveer de kalkoen met de groenten en aardappel in diepe borden.
  • Besprenkel met de mayonaisedressing.

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.