Kalkoen met harissa en bloemkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalkoen met harissa en bloemkool

Kalkoen met harissa en bloemkool

met aardappelen en sperziebonen

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelblokjes

15 gram

Harissa

100 gram

Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden

100 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Wittewijnazijn

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2896 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten62.1 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels14.2 g
Eiwitten32.2 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelen met de helft van de Surinaamse kruiden in 15 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de sperziebonen en bloemkool onder water in een pan en kook 6 - 8 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Kalkoen bakken
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en kalkoen 4 - 5 minuten.
  • Voeg de sperziebonen, bloemkool, harissa en de overige Surinaamse kruiden toe. Meng goed en bak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Dressing maken
3
  • Meng in een kleine kom per persoon: 1 el mayonaise en 1/2 tl wittewijnazijn.
  • Breng op smaak met peper.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelblokjes, groenten en kalkoen over diepe borden.
  • Besprenkel met de mayonaisedressing.

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.