Kalkoen met harissa en bloemkool
Kalkoen met harissa en bloemkool

Kalkoen met harissa en bloemkool

met aardappelen en sperziebonen

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Diced potato

15 g

Harissa

100 g

Turkey breast pieces with tandoori-style spices

100 g

Cauliflower florets

(May be present Celery)

100 g

Pre-cut green beans

(May be present Celery)

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Surinamese-style spices

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ teaspoon

White wine vinegar

¾ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2896 kJ
Calories692 kcal
Fat31 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate62.1 g
Sugar4.7 g
Dietary Fiber14.2 g
Protein32.2 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Wok or sautépan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelen met de helft van de Surinaamse kruiden in 15 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de sperziebonen en bloemkool onder water in een pan en kook 6 - 8 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Kalkoen bakken
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en kalkoen 4 - 5 minuten.
  • Voeg de sperziebonen, bloemkool, harissa en de overige Surinaamse kruiden toe. Meng goed en bak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Dressing maken
3
  • Meng in een kleine kom per persoon: 1 el mayonaise en 1/2 tl wittewijnazijn.
  • Breng op smaak met peper.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelblokjes, groenten en kalkoen over diepe borden.
  • Besprenkel met de mayonaisedressing.

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.