Kipgehaktballetjes in Thaise tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgehaktballetjes in Thaise tomatensaus

Kipgehaktballetjes in Thaise tomatensaus

Met rijst en spinazie

Deze variant op gehaktballetjes in tomatensaus geef je een Aziatisch tintje. Je maakt namelijk een Thaise tomatensaus, die je op smaak brengt met Aziatische smaakmakers als gember en vissaus. Voor de gehaktballetjes hebben we gekozen voor kipgehakt in plaats van rundergehakt – dit is magerder en lekker zacht van smaak.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Vis
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Rode peper

105 gram

Kipgehaktballetjes met Thaise kruiden

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

25 gram

Rode currypasta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

½ blik(ken)

Cherrytomaten

75 ml

Kokosmelk

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

85 gram

Pandanrijst

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)869 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers18 g
Vezels10 g
Eiwitten37 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember en snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipgehaktballetjes in 3 – 4 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar apart. Fruit de knoflook, ui, rode peper en gember 1 – 2 minuten in dezelfde koekenpan. Blus af met de vissaus en voeg de rode currypasta toe. Roerbak nog 1 – 2 minuten en verlaag dan het vuur.

Saus inkoken
3

Voeg de passata, cherrytomaten met saus en de kokosmelk toe. Roer door en breng zachtjes aan de kook. Leg de gehaktballetjes terug in de koekenpan. Breng, afgedekt, opnieuw zachtjes aan de kook en laat 10 – 12 minuten sudderen. Snijd ondertussen de spinazie grof. Haal na 7 minuten het deksel van de pan en voeg de spinazie toe. Schep om en laat de laatste minuten meesudderen, zodat de spinazie slinkt.

Rijst koken
4

Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Sesamzaad roosteren
5

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de kipgehaktballetjes met Thaise tomatensaus erbij. Garneer met het sesamzaad.