Deze variant op gehaktballetjes in tomatensaus geef je een Aziatisch tintje. Je maakt namelijk een Thaise tomatensaus, die je op smaak brengt met Aziatische smaakmakers als gember en vissaus. Voor de gehaktballetjes hebben we gekozen voor kipgehakt in plaats van rundergehakt – dit is magerder en lekker zacht van smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
½ unit
Rode ui
¼ unit
Rode peper
105 g
Kipgehaktballetjes met Thaise kruiden
10 milliliters
Vissaus
(Contains Fish)
25 g
Rode currypasta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
100 g
Passata
½ can
Cherrytomaten
75 milliliters
Kokosmelk
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
85 g
Pandanrijst
5 g
Sesamzaad
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember en snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipgehaktballetjes in 3 – 4 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar apart. Fruit de knoflook, ui, rode peper en gember 1 – 2 minuten in dezelfde koekenpan. Blus af met de vissaus en voeg de rode currypasta toe. Roerbak nog 1 – 2 minuten en verlaag dan het vuur.
Voeg de passata, cherrytomaten met saus en de kokosmelk toe. Roer door en breng zachtjes aan de kook. Leg de gehaktballetjes terug in de koekenpan. Breng, afgedekt, opnieuw zachtjes aan de kook en laat 10 – 12 minuten sudderen. Snijd ondertussen de spinazie grof. Haal na 7 minuten het deksel van de pan en voeg de spinazie toe. Schep om en laat de laatste minuten meesudderen, zodat de spinazie slinkt.
Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verdeel de rijst over de borden en schep de kipgehaktballetjes met Thaise tomatensaus erbij. Garneer met het sesamzaad.