Kipgyros met gebakken aardappeltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met gebakken aardappeltjes

Kipgyros met gebakken aardappeltjes

Met koolrabi en labne

Denk nog even terug aan de zomer met deze gyrosschotel met komkommer en labne. De kruidige kipgyros combineren we met de frisse smaak van koolrabi die door het bakken ook iets zoets krijgt. Koolrabi is een vrij onbekende groente maar heel veelzijdig - je kunt hem (roer)bakken, koken, stoven of rauw eten.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Koolrabi

1 stuk(s)

Pruimtomaat

120 gram

Kipgyros

1 tl

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Komkommer

30 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2720 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de hapjespan.

Groente snijden
2

Schil ondertussen de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes.

Koolrabi bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe en bak, afgedekt, nog 14 – 18 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Kipgyros bakken
4

Voeg na 8 minuten de kipgyros en tijm toe aan de koekenpan en bak, zonder deksel, mee.

Tomaat toevoegen
5

Voeg de tomaat toe aan de koekenpan en bak nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en de kipgyros over de borden en serveer met de labne en de komkommer.