Kipgyros met gebakken aardappeltjes
Kipgyros met gebakken aardappeltjes

Kipgyros met gebakken aardappeltjes

Met koolrabi en labne

Denk nog even terug aan de zomer met deze gyrosschotel met komkommer en labne. De kruidige kipgyros combineren we met de frisse smaak van koolrabi die door het bakken ook iets zoets krijgt. Koolrabi is een vrij onbekende groente maar heel veelzijdig - je kunt hem (roer)bakken, koken, stoven of rauw eten.

Allergens:
Milk
Egg
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Koolrabi

1 unit

Pruimtomaat

120 g

Kipgyros

1 teaspoon

Gedroogde tijm

½ unit

Komkommer

30 g

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2720 kJ
Calories650 kcal
Fat28 g
Saturated Fat6.9 g
Carbohydrate61 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber10 g
Protein33 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de hapjespan.

Groente snijden
2

Schil ondertussen de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes.

Koolrabi bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe en bak, afgedekt, nog 14 – 18 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Kipgyros bakken
4

Voeg na 8 minuten de kipgyros en tijm toe aan de koekenpan en bak, zonder deksel, mee.

Tomaat toevoegen
5

Voeg de tomaat toe aan de koekenpan en bak nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en de kipgyros over de borden en serveer met de labne en de komkommer.