Denk nog even terug aan de zomer met deze gyrosschotel met komkommer en labne. De kruidige kipgyros combineren we met de frisse smaak van koolrabi die door het bakken ook iets zoets krijgt. Koolrabi is een vrij onbekende groente maar heel veelzijdig - je kunt hem (roer)bakken, koken, stoven of rauw eten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Koolrabi
1 unit
Pruimtomaat
120 g
Kipgyros
1 teaspoon
Gedroogde tijm
½ unit
Komkommer
30 g
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de hapjespan.
Schil ondertussen de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe en bak, afgedekt, nog 14 – 18 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg na 8 minuten de kipgyros en tijm toe aan de koekenpan en bak, zonder deksel, mee.
Voeg de tomaat toe aan de koekenpan en bak nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes.
Verdeel de aardappelen en de kipgyros over de borden en serveer met de labne en de komkommer.