Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
125 gram
Koolrabi
½ stuk(s)
Rode ui
1 tl
Gemalen komijnzaad
1 tl
Vadouvan
(Bevat Mosterd)
85 gram
Bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
100 gram
Kipgyros
40 gram
Mesclun
40 gram
Labne
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)
175 ml
Groentebouillon
1.5 el
Olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
1 tl
Honing
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Weeg de koolrabi af, schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui.
Weeg de bulgur af. Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn, de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 15 - 17 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolrabi 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middellaag vuur, of tot de koolrabi zacht is.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de gyros 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna de pan van het vuur.
Voeg de koolrabi, de witte balsamicoazijn, de helft van de mesclun en de helft van de gyros aan de bulgur toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige mesclun toe aan de koekenpan met de overige gyros en schep om.
Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige gyros erover. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de labne.