Kipgyros met kruidige bulgur
Kipgyros met kruidige bulgur

Kipgyros met kruidige bulgur

Met koolrabi, vadouvan en frisse labne

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.

Allergens:
Mustard
Gluten
Milk
Egg
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Koolrabi

½ unit

Rode ui

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Vadouvan

(Contains Mustard)

85 g

Bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

100 g

Kipgyros

40 g

Mesclun

40 g

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Honing

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3338 kJ
Calories798 kcal
Fat35 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate69 g
Sugar8 g
Dietary Fiber16 g
Protein38 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Koolrabi schillen
1

Bereid de bouillon. Weeg de koolrabi af, schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui.

Bulgur bakken
2

Weeg de bulgur af. Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn, de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 15 - 17 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

Koolrabi bakken
3

Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolrabi 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middellaag vuur, of tot de koolrabi zacht is.

Gyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de gyros 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna de pan van het vuur.

Mengen
5

Voeg de koolrabi, de witte balsamicoazijn, de helft van de mesclun en de helft van de gyros aan de bulgur toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige mesclun toe aan de koekenpan met de overige gyros en schep om.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige gyros erover. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de labne.