Dit recept is erg smaakvol en toch heb je er niet veel werk aan. Omdat je bijna alles in de oven bereidt, heb je achteraf ook nog eens weinig afwas. Ideaal toch? Omdat je de kipmerguez mee in de oven bakt met de groenten, nemen ze heel wat smaak van elkaar over. Erg lekker!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Vastkokende aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Venkel
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Gedroogde rozemarijn
2 stuk(s)
Kipmerguezworstjes
2 stuk(s)
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen (anabelle) en snijd in parten. Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de aardappelen en de helft van de knoflook 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om. Haal na 20 minuten de deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne parten. Snijd de paprika in repen. Meng de groenten met de rozemarijn, overige knoflook, overige olijfolie, peper en zout op een bakplaat met bakpapier. Leg de kipmerguez bij de groenten en bak 20 minuten in de oven. Schep tussendoor een keer om.
Verdeel de aardappelen, groenten en kipmerguez over de borden.