Kippendij met gegrilde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kippendij met gegrilde groenten

Kippendij met gegrilde groenten

met rijst en geroosterde amandelen

Vandaag maak je een variatie op een Franse klassieker: ratatouille. Je gebruikt minder saus, waardoor de smaak van gegrilde groenten beter naar voren komt. Je serveert er kippendij bij: dit stukje vlees is extra mals. Het bevat meer vet dan kipfilet, waardoor het voller van smaak en lekker sappig is.

Allergenen :
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Paprika

¼ stuk(s)

Aubergine

¼ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Verse rozemarijn en tijm

1 stuk(s)

Kippendij met bot

85 gram

Basmatirijst

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 el

Fles olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3789 kJ
Energie (kcal)906 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels7 g
Eiwitten33 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Kleine kom
Bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode puntpaprika in de lengte door de helft en dan in repen. Snijd de aubergine en de courgette in de lengte in vieren en dan in plakjes. Snijd de rode ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Ris de naaldjes rozemarijn en de blaadjes tijm van de takjes en snijd ze fijn.

Groenten in de oven
2

Meng in een kleine kom de olijfolie met de zwarte balsamicoazijn, de knoflook, de rozemarijn en de tijm tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng de groenten in een grote met bakpapier beklede ovenschaal en meng met 3/4 van de dressing. Zet 25 – 30 minuten in de oven.

Kip garen
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Wrijf de kippendij in met de rest van de dressing en bak de kippendij in 6 – 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, voeg 1 el water per persoon toe en dek de pan af. Laat de kippendij nog 10 – 12 minuten garen. Keer de kippendij af en toe om.

Rijst koken
4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Amandelen roosteren
5

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden, serveer de geroosterde groenten en de kippendij ernaast. Garneer met het geroosterde amandelschaafsel.