Kippendij met gegrilde groenten
Kippendij met gegrilde groenten

Kippendij met gegrilde groenten

met rijst en geroosterde amandelen

Vandaag maak je een variatie op een Franse klassieker: ratatouille. Je gebruikt minder saus, waardoor de smaak van gegrilde groenten beter naar voren komt. Je serveert er kippendij bij: dit stukje vlees is extra mals. Het bevat meer vet dan kipfilet, waardoor het voller van smaak en lekker sappig is.

Allergens:
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ unit

Paprika

¼ unit

Aubergine

¼ unit

Courgette

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

125 g

Rode cherrytomaten

5 g

Verse rozemarijn en tijm

1 unit

Kippendij met bot

85 g

Basmatirijst

5 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

1 tablespoon

Fles olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3789 kJ
Calories906 kcal
Fat46 g
Saturated Fat14.6 g
Carbohydrate86 g
Sugar16.8 g
Dietary Fiber7 g
Protein33 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Small Bowl
Parchment Paper
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode puntpaprika in de lengte door de helft en dan in repen. Snijd de aubergine en de courgette in de lengte in vieren en dan in plakjes. Snijd de rode ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Ris de naaldjes rozemarijn en de blaadjes tijm van de takjes en snijd ze fijn.

Groenten in de oven
2

Meng in een kleine kom de olijfolie met de zwarte balsamicoazijn, de knoflook, de rozemarijn en de tijm tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng de groenten in een grote met bakpapier beklede ovenschaal en meng met 3/4 van de dressing. Zet 25 – 30 minuten in de oven.

Kip garen
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Wrijf de kippendij in met de rest van de dressing en bak de kippendij in 6 – 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, voeg 1 el water per persoon toe en dek de pan af. Laat de kippendij nog 10 – 12 minuten garen. Keer de kippendij af en toe om.

Rijst koken
4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Amandelen roosteren
5

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden, serveer de geroosterde groenten en de kippendij ernaast. Garneer met het geroosterde amandelschaafsel.